Şansın Səssiz Dili: Bir Yaz Axşamının Kəşfi

Started by patgra.ham, Today at 03:14 AM

Previous topic - Next topic

patgra.ham

Yayın ortaları idi. İstanbulda kiçik bir ofisdə marketinq üzrə çalışırdım və günlərim eyni templə keçirdi: səhər metroda sıxılmış insanlar, axşam isə yorğun baxışlarla evə qayıdış. Həyatım stabil idi, amma bir şey çatışmırdı. O ""bir şey"" nə idi, özüm də bilmirdim. Bəlkə də adrenalin, bəlkə də sadəcə gözlənilməzlik. Bu hiss məni bir axşam telefonumda oyun mağazasına baxmağa sövq etdi. Elə orada, təsadüfən mostbet app apk ilə rastlaşdım. Adı mənə tanış gəlmədi, amma şərhlərdə insanların yazdıqları məni maraqlandırdı.

Yükləmə prosesi o qədər sadə idi ki, heç nə düşünmədim. Ertəsi gün işdən sonra, terrasda soyuq limonad içərkən ilk dəfə tətbiqi açdım. İçəridə yüzlərlə oyun, canlı dilerlər, idman mərcləri... Hər şey rəngli və canlı görünürdü. Amma məni ən çox cəlb edən sadəcə bir slot oyunu oldu — meyvə simvolları olan klassik bir avtomat. Uşaqlıqda bazarlarda gördüyüm o mexaniki maşınları xatırladırdı. İlk mərcim cəmi 5 lirə idi. Qazandım, sonra yenə qazandım, sonra uduzdum. Bu kiçik dalğalanmalar məni əsəbiləşdirmədi, əksinə, oyunda saxladı.

Həmin həftə ərzində mostbet app apk-ı telefonumda saxladım. Hər axşam işdən sonra on-on beş dəqiqə oynayırdım. Bu, bir növ gündəlik yükü boşaltma üsuluna çevrildi. Böyük uduşlar haqqında düşünmürdüm. Sadəcə o anki diqqət, ekranda fırlanan simvollar, gözləmə hissi... Bu, meditasiya kimi bir şey idi. Bir gün ofisdə həmkarlarımla söhbət edərkən mövzu kazinoya düşdü. Biri dedi ki, onlayn oyunlar sadəcə pul itirməkdir. Digəri güldü və ""sən də başladın?"" deyə soruşdu. Mən cavab vermədim, amma içimdə bir qığılcım vardı — bu qığılcım qazanma həvəsi deyil, sadəcə özünü sınamaq istəyi idi.

Avqustun sonunda ailəm məni kəndə, nənəmin yanına göndərdi. Orada internet zəif idi, amma telefonumda yüklənmiş tətbiq işləyirdi. Gecələr həyətdə, ulduzların altında oturub oynayırdım. Bir gecə qəribə bir şey oldu. Balansımda cəmi 40 lirə qalmışdı. Düşündüm ki, bu son oyun olacaq, sonra tətbiqi siləcəyəm. Amma elə həmin oyunda ardıcıl olaraq üç dəfə bonus turu açıldı. Birinci dəfə 200 lirə, ikinci dəfə 600, üçüncü dəfə isə təxminən 2.400 lirə qazandım. Ürəyim sıxıldı, əllərim titrədi. Bu, böyük bir sərvət deyildi, amma mənim üçün gözlənilməz bir hədiyyə idi. O gecə yata bilmədim. Sadəcə oturub ulduzlara baxdım və düşündüm: bəs bu nə idi? Şans? Təsadüf? Yoxsa sadəcə bir oyunun riyazi ehtimalı?

Səhər nənəm mənə çay gətirdi və soruşdu: ""Gecə yatmadın, nə edirdin?"" Mən gülümsədim və ""oyun oynayırdım"" dedim. O, anlamadı, amma əsəbiləşmədi. Sadəcə ""yaxşı, amma gözlərini yorma"" dedi. Bu sadə dialoq mənə bir şey öyrətdi: həyatda hər şeyin bir dozası var. Oyun da, iş də, istirahət də. Əgər balansı itirsən, hər şey zəhərə çevrilir.

Sentyabrda şəhərə qayıtdım. İş tempim yenə sürətləndi, amma mən artıq fərqli bir insan idim. mostbet app apk mənim üçün sadəcə bir əyləncə deyildi — bu, özümü tanımaq üçün bir güzgü idi. Mən uduzmağı da, qazanmağı da öyrəndim. Ən əsası, gözləməyi öyrəndim. Çünki həyatda da, oyunda da ən vacib şey nə vaxt dayanmağı bilməkdir.

Bir axşam həmkarlarımdan biri məndən soruşdu: ""Sən niyə bu qədər sakit və balanslısan?"" Mən ona dedim ki, bəlkə də bir yay axşamı kənddə ulduzlara baxaraq öyrəndim ki, hər şey keçicidir. Uduş da, uduzma da. Əsl qazanc isə o anı yaşamaq bacarığıdır.

İndi, aylar sonra, hələ də bəzən axşamlar tətbiqi açıram. Amma indi məqsədim qazanmaq deyil. Sadəcə o hissi xatırlayıram — gözləmə, ümid, kiçik bir həyəcan. Və hər dəfə ekrana baxanda düşünürəm: həyat da bir oyundur, sadəcə qaydaları fərqlidir. Əgər qaydaları bilirsinizsə və həddi aşmırsınızsa, bu oyun zövqlü ola bilər.

Bu təcrübə mənə bir dostumun dediyi sözü xatırladır: ""Şans gələndə qapını açıq saxla, amma evi qapını bağlamağı da unutma."" Mən də elə etdim. Nə qapını həmişə açıq saxladım, nə də evimi şansa satdım. Sadəcə ortada bir yerdə dayandım və həyatın axışına buraxdım.

Bəlkə də ən böyük qazancım pul deyildi. O gecə kənddə ulduzların altında keçirdiyim o saatlar, nənəmin səhər çayı, işdə həmkarlarımla olan sakit dialoqlar... Bunların hamısı bir yerdə mənim hekayəmi yaradır. Və bu hekayə hələ bitməyib.